Groot nieuws over Joran van der Sloot: “Eindelijk!”

Joran van der Sloot, de beruchte Nederlandse veroordeelde, wordt tijdelijk overgedragen aan de Verenigde Staten door de Peruaanse autoriteiten. Van der Sloot zit momenteel een gevangenisstraf van 28 jaar uit in Peru wegens de moord op Stephany Flores in 2010. Hij is tevens de belangrijkste verdachte in de zaak van de verdwijning van de Amerikaanse Natalee Holloway in 2005.

Nu heeft de Verenigde Staten de intentie om Van der Sloot te vervolgen voor aantijgingen van afpersing en frauduleuze praktijken, voortvloeiend uit een aangifte door de moeder van Holloway.

De inmiddels 35-jarige Van der Sloot zou in 2010, vlak voor zijn vertrek naar Peru, een bedrag van 25.000 dollar (ongeveer 19.800 euro) in contanten hebben ontvangen van de Holloway-familie. Dit zou in ruil zijn voor informatie over de locatie van het lichaam van Natalee. Er wordt beweerd dat hij dit geld vervolgens heeft gebruikt om fraude te plegen.

Natalee Holloway

Natalee Holloway verdween onder mysterieuze omstandigheden in 2005 tijdens een schoolreisje naar Aruba. Ze werd voor het laatst gezien terwijl ze een bar verliet in het gezelschap van Van der Sloot. Ondanks uitgebreide zoekacties werd haar lichaam nooit gevonden en Van der Sloot werd nooit formeel aangeklaagd in verband met haar verdwijning. Holloway werd later door een rechter dood verklaard. Als ze nu nog in leven was, zou ze 36 jaar oud zijn geweest.

Het vooruitzicht van deze tijdelijke uitlevering markeert een nieuwe fase in de langlopende juridische saga van Van der Sloot, waarvan de acties zowel in de Verenigde Staten als internationaal opschudding hebben veroorzaakt.

Scroll naar boven