Hazes: Wetten gelden niet voor Hazes

André Hazes Jr. hield vorig jaar zijn zoon onrechtmatig van school en liet ook nog eens verstek gaan tijdens de zitting over de leerplichtkwestie. Daarmee laat de gevallen volkszanger zien dat het wetboek voor hem slechts een bundeltje met papier is.

Geen toestemming

De kleine Dré vloog begin vorig jaar met zijn ouders naar Amerika voor een vakantie van bijna twee weken. Dat gebeurde buiten de schoolvakantie om, terwijl André Hazes Jr. en Monique geen toestemming hadden om het kind zo lang van school te houden.

Knipperlichtrelatie

De leerplichtwet moest overtreden worden om de knipperlichtrelatie met Monique Westenberg te redden. Het stel bevond zich voor de zoveelste keer op een kruispunt. Als je zó vaak vreemd bent gegaan als André, maak je het niet meer goed met een weekendje Preston Palace. Dan moet je naar Amerika, weet André. En hoera, ergens op het Noord-Amerikaanse continent kwam het weer helemaal goed tussen de twee. Dat was in Berkel en Rodenrijs natuurlijk niet gelukt.

Toestemming ingetrokken

De school zou volgens Hazes eerst mondeling toestemming hebben gegeven voor de reis. Vlak voor vertrek werd het akkoord echter weer ingetrokken. En dus had kleine Dré zich volgens de leerplichtwet gewoon in de zandbak en poppenhoek moeten melden.

Altijd even slecht

Het is in sommige gevallen toegestaan om kinderen buiten de schoolvakantie mee op reis te nemen. Dat geldt bijvoorbeeld voor ouders met een horecazaak, die kunnen ’s zomers moeilijk weg. Voor de liedjes van André Hazes is echter zowel zomers als ’s winters weinig animo, dus had de goedmaakvakantie met Monique net zo goed tijdens de schoolvakantie gekund. Afgaand op de Instagrampagina van Monique heeft ook zij geen veeleisende agenda.

Geluksreis

Dré en Mo hebben de leerplichtwet dus willens en wetens aan hun laars gelapt. En dat betekent dat het koppel zich moet verantwoorden in de rechtbank. André laat alvast weten dat hij nergens spijt van heeft: “Of het stom is? Weet ik niet. Het is niet netjes, nee. Maar ik weet zeker dat we door die reis nu zo zijn. Ik heb het allergelukkige kind op aarde, die ziet zijn vader en moeder gelukkig en dat is begonnen met die reis.” André zegt alle consequenties dan ook met veel liefde te zullen dragen.

Zitting gemist

De eerste zittingsdag van de leerplichtkwestie zou al op 8 mei zijn, maar toen kon André toevallig even niet, meldt Mediacourant. Hij zat in Amerika. De zitting is nu verplaatst naar augustus. “Ik ga het horen”, aldus André.

Scroll naar boven