Man zet puppy’s dagenlang zonder eten en drinken op het balkon in de brandende zon

Man straft puppy's en zet ze dagenlang op het balkon in de brandende zon

In Hengelo is gisteren iets ongelooflijks gebeurd. Een eigenaar van twee puppy’s heeft de hondjes voor straf urenlang op zijn snikhete balkon gedumpt. De beestjes zaten daar zonder eten en drinken. Overal lagen uitwerpselen.

Verwaarloosd

Dat meldt de eenheid Hengelo op Facebook. De beesten werden onder erbarmelijke omstandigheden aangetroffen. Op Facebook staat het volgende:

”Gisteren ontvingen we een melding over twee verwaarloosde puppy’s op een balkon. De eigenaar zou sinds woensdag vertrokken zijn en de pups liepen sindsdien op het balkon.”

”Ook werd er in de buurt van het balkon een duidelijke ontlastinggeur geroken”, zo valt er in het bericht van de politie te lezen.

Rotzooi

Eenmaal op het balkon troffen de agenten inderdaad de jonge beestjes aan. De temperatuur op het balkon was inmiddels opgelopen tot 28 graden en er lag veel rotzooi, zoals aangevreten plastic zakken en lege blikjes, waaraan de puppy’s zich konden bezeren.

Proces-verbaal

De politie heeft de puppy’s in beslag genomen. De eigenaar zal er niet licht vanaf komen, zo is inmiddels al duidelijk. Er wordt proces verbaal opgemaakt tegen hem.

Scroll naar boven