Maxim Hartman tegen boze boer: ”Laat je omscholen ofzo”

Maxim Hartman tegen boze boer: ''Laat je omscholen ofzo''

Maxim Hartman. Tsja, wat moet je over de beste man zeggen? Altijd chagrijnig en altijd tegendraads. Ooit was hij grappig, toen hij Nog Meer voor Mannen presenteerde op RTL 5. Tegenwoordig komt hij over als Lau van Tiny.

Maar goed, gisteravond zat hij weer in een talkshow, genaamd Renze, waar hij mee mocht doen met een grotemensen-gesprek. Da’s op zich al niks voor Maxim, iets dat al snel pijnlijk duidelijk werd.

Geen enkel argument

Onderwerp van gesprek waren de boerenprotesten, die voortkomen uit het stikstofbeleid van Mark Rutte en zijn vriendjes. De boeren zijn hier woedend over, omdat zij hun veestapel zowat moeten halveren en daardoor donderen er heel wat bedrijven om. Nog los van de inkomstenderving die dit gezeik allemaal met zich meebrengt.

Aan tafel zat ook Dolf Heikoop. Hij is melkveehouder van beroep en die doet dus meer voor Nederland dan blaaskaak Maxim. De boer vindt het allemaal mooi, dat ontregelen van Hollandistan. Hij vindt dat heel Nederland in opstand is gekomen. Nogal kortzichtig, maar als de beste man dat denkt, wie zijn wij dan om hem dat denkbeeld af te nemen?

Hartman vindt het maar niks, dat geprotesteer. Nu is Maxim het chronisch overal mee oneens, dus die kans zat er dik in. ”Protesteren wil niet altijd zeggen dat je je zin krijgt. Je mag je wel laten horen, maar het hele land heeft er last van. Hoeveel boeren zijn er in Nederland? 53.000? Hoe kan het dat zij nu het gehele land ontwrichten?”

Heikoop wil dat er wordt doorgegaan met de protesten. Maxim reageert met: ”Maar dat is het hele punt, boeren mogen niet door. Dat moet je accepteren. Laat je anders gewoon omscholen. Je hebt geen enkel recht om je bedrijf te laten voortbestaan.”

Je weet niet wat je zegt

Boer Heikoop barst bijna in huilen uit: “Als je dit durft te zeggen, weet je niet wat je zegt. Je hebt het over al onze bedrijven. Die laten we ons écht niet zomaar afpakken! Ik ben 100 procent boer. Ik weet niet beter dan dat ik boer wilde worden. En ik weet ook niet beter dan dat ik boer zal blijven. Bovendien hebben wij vergunningen om onze beesten te houden.”

”Ja, maar vergunningen worden ingetrokken”, zo countert Hartman. ”Het is gewoon gelul. Als er tegen je wordt gezegd dat je moet stoppen, dan heb je gewoon te stoppen. Snap je dat?”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven