Ondenkbaar drama voor de Meilandjes

Een groot drama zorgt waarschijnlijk voor hevige stress binnen de familie Meiland. Hun populariteit neemt een gigantische duik. Er kijkt geen kip meer naar het televisieprogramma en dat kan weleens het einde betekenen voor Martien en co.

Je kon jarenlang geen televisie aanzetten of er scheurde “Wijnen, wijnen, wijnen!” door je speakers. Nu lijkt Nederland het gekakel van John de Mols goudhaantje finaal zat te zijn. De Meilandjes breken laagterecord voor laagterecord en dat wordt steeds gênanter en pijnlijker.

Dieptepunt

Vorige maand zakten de hysterische kasteelheer en zijn familie door de 700.000-grens: nog maar 680.000 mensen keken naar het programma. Tijdens de laatste aflevering zapten nog eens 40.000 mensen weg, waarmee de kijkcijfers nu op 640.000 blijven steken. Een dramatische ontwikkeling voor de bekende tv-familie dus.

Bekvechten om behang

De mensen die het wel nog uithouden met de familie Meiland op hun beeldscherm, lopen tijdens uitzendingen helemaal leeg op Twitter. “Kan die Montana niet even d’r klep houden?” vraagt @ikke649 zich af. “Nou, het is weer tijd voor een grote reklame campagne voor een boek een winkel en een hotel”, schrijft @manoeska61. “Wordt tijd dat de #reklamecode commissie hier ook eens meekijkt.” Twitteraar @Loedertje71 zegt dat hij een beetje Meiland-moe is. Hij verklaart: “Tijdens zinloos zappen blijven hangen in bekvechten om behang, zeker een half uur lang.”

Zeldzaam

Volgens kijkcijferspecialist Joost Maiburg is het heel zeldzaam voor de Meilandjes om onder de 700.000 kijkers te duiken. Het huidige seizoen scoort dan ook vele malen dramatischer dan voorgaande seizoenen. Ook met de cijfers van uitgestelde kijkers erbij komt het programma niet boven de miljoen kijkers uit.

Overkill

Kijkcijferautoriteit Tina Nijkamp weet wel waarom De Meilandjes wegzakken. “Het voelt voor de kijkers als een soort herhaling”, zegt Tina tegen RTL Boulevard. “Die emotie is niet gunstig voor de kijkcijfers.” Luuk Ikink vraagt zich af of het geen tijd wordt dat Martien en zijn familie twee jaar pauze inlassen. Er is de laatste jaren nogal een Meiland-overkill geweest, natuurlijk. Verslaggever Aran Bade geeft Ikink gelijk. “Ik denk dat de familie Meiland nog steeds populair is, maar dat ze even on hold moeten.”

Scroll naar boven