Tragedie in Alblasserdam: Meisje verdrinkt in recreatieplas

Tragedie in Alblasserdam: Meisje verdrinkt in recreatieplas

In Alblasserdam heeft zich vanmiddag een tragedie voltrokken waarbij een meisje van slechts 13 jaar om het leven is gekomen. Het slachtoffertje ging zwemmen in een recreatieplas en is verdronken. Dit wordt bevestigd door de Veiligheidsregio Zuid-Holland.

Het meisje werd rond 14.45 uur opgegeven als ‘vermist’. Ze was voor het laatst in of bij het water gesignaleerd, waar ze aan het spelen was.

Zoekactie

Na een intensieve zoekactie, die betrokkenheid van meerdere duikteams en een onderwaterdrone vereiste, werd het meisje een half uur later gevonden. Ondanks een half uur durende poging tot reanimatie door hulpdiensten, overleed het meisje helaas ter plaatse.

‘Geen vaardige zwemster’

Een woordvoerder van de Veiligheidsregio meldt dat meisje om ‘onbekende redenen’ het water in is gegaan. Ze was ‘geen vaardige zwemster’. ”Ondanks dat de hulpdiensten alles hebben geprobeerd om haar te redden, is dat helaas niet gelukt,” zei de woordvoerder.

Burgemeester

Het verdriet is groot. Ook bij de burgemeester van Alblasserdam, Jan Willem Boersma, is het nieuws ontzettend hard binnengekomen.

De burgervader uit zijn verdriet op sociale media. Op Twitter schrijft hij: ”Ontzettend triest bericht: een 13-jarig meisje is verdronken in recreatieplas het Lammetjeswiel. Hulpdiensten hebben al het mogelijke gedaan, maar helaas mocht het niet meer baten.”

”Ik wens alle nabestaanden en betrokkenen heel veel sterkte en kracht bij dit immense verdriet, zo besluit hij zijn bericht.

Beeld: Screenshot YouTube 112inbeeld

Scroll naar boven