Viaplay crasht: Formule 1-rechten weer terug naar Ziggo!

Viaplay crasht: Formule 1-rechten weer terug naar Ziggo!

In Nederland zullen niet veel mensen erom malen, maar Viaplay is totaal gecrashed op de beurs en heeft topman Anders Jensen eruit geschopt. Dat heeft immense gevolgen, want dat zou kunnen betekenen dat de Formule 1-recten weer teruggaan naar Ziggo!

Viaplay betaalde in 2021 een fors bedrag voor de uitzendrechten. De cijfers vallen echter behoorlijk tegen en dat bevalt het Zweedse concern niet.

Inmiddels in Viaplay zwaar gecrashed op de beurs. De koers van een aandeel is met maar liefst 60! procent gezakt en dat komt keihard aan.

Viaplay crasht: Formule 1-rechten weer terug naar Ziggo!

Ziggo

Het Zweedse bedrijf is in zwaar weer gekomen door té dure investeringen die op termijn veel te weinig hebben opgeleverd. De neerwaartse beurskoers is stroop op de lippen van Ziggo, die handenwrijvend zit te wachten tot ze een bod kunnen doen op de uitzendrechten van de Formule 1.

Zoals gezegd kocht Viaplay de uitzendrechten in 2021 voor drie jaar. Als ze die rechten willen behouden, moeten ze in juli een bod gaan uitbrengen dat hoger ligt dan de concurrentie.

Dat zal echter moeilijk worden, aangezien de pot met geld vrijwel leeg is. Experts denken daarom dat Ziggo er met de buit vandoor gaat. Zij zouden op poleposition liggen.

‘Zeer geïnteresseerd’

Zakenman en sportmarketeer Chris Woerts denkt dat Ziggo zo goed als zeker gaat bieden op de rechten. Volgens Woerts is dat ‘een zekerheid’, zo vertelde hij bij BNR Nieuwsradio.

Ziggo zelf liet een tijd geleden al doorschemeren interesse te hebben in de uitzendrechten van de Formule 1. Aan de fans zal het in ieder geval niet liggen.

Bron: Manly

Scroll naar boven