Vreselijk incident in Albert Heijn: vakkenvuller komt om het leven

Vakkenvuller Albert Heijn doodgestoken, collega's in shocktoestand

Verschrikkelijk nieuws vanuit Den Haag. Zojuist is bekend geworden dat er in de Albert Heijn, gelegen op de Turfmarkt, een steekincident heeft plaatsgevonden. Hierbij is een medewerkster van de supermarkt om het leven gekomen.

Dat bevestigt de politie zojuist. Het slachtoffer is een medewerkster van de Albert Heijn. Kort na het incident is een verdachte aangehouden.

Zwarte schermen

Volgens de autoriteiten gebeurde alles rond 07.00 uur vanmorgen, net nadat de winkel open ging. De Turfmarkt is volledig afgesloten.

Ook zijn er zwarte schermen geplaatst rondom de supermarkt, terwijl bepaalde delen in de winkel zijn afgezet met linten. Ook op de Schedeldoekshaven, nabij de Turfmarkt, zijn zwarte schermen te zien.

Hier werd de verdachte aangehouden. Een agent is overigens gewond geraakt bij het steekincident, aldus een woordvoerder van de politie.

Vreselijk incident in Albert Heijn: vakkenvulller komt om het leven

Huilende medewerkers

Ter plaatse wordt er momenteel onderzoek verricht. Er is een forensisch team ter plaatse. Ook een calamiteitenunit is er op de Turfmarkt geplaatst.

Men is op zoek naar getuigen, maar heeft ook camerabeelden. Burgemeester Jan van Zanen van Den Haag is uit zijn bed gebeld en is ter plaatse.

Medewerkers van Albert Heijn verkeren in shocktoestand, zo is te lezen bij Omroep West. Huilende medewerkers worden opgevangen in het gebouw van de Universiteit Leiden. Die ligt naast de winkel.

Hulpdiensten

Vlak na de melding werd er direct groot ingezet. Meerdere hulpdiensten kwamen naar de supermarkt, waaronder enkele ambulances en een traumahelikopter.

Die kon overigens al snel omkeren, nadat bleek dat de hulp voor het slachtoffer te laat kwam. Het zou gaan om een vrouw. De verdachte is een 56-jarige man.

Langs deze weg willen wij alle betrokkenen veel sterkte wensen met het verwerken van deze zeer tragische gebeurtenis. Ook gaan onze gedachten uit naar de nabestaanden.

Scroll naar boven